Home Τμήματα Εκδρομικό Καλοκαιρινή Εξόρμηση στην Γαλλία
Καλοκαιρινή Εξόρμηση στην Γαλλία PDF Εκτύπωση E-mail
Εκδρομικό

Για φέτος το καλοκαίρι η Αθηναϊκή Λέσχη Καγιάκ αλλάζει πορεία πλεύσης από την Σλοβενία και κατευθύνεται στην Γαλλία και συγκεκριμένα στην τεχνητή πίστα ορμητικών νερών Huningue Parc des eaux vives. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την Σλοβενία για το καλοκαίρι του 2012.

Γιατί στην Huningue?

Γιατί η "ταυτότητα" του συλλόγου μας για την φετινή χρονιά προσδιορίζεται από πολλούς ανήλικους αθλητές στο αγωνιστικό τμήμα και αρκετούς μέσου επιπέδου και προχωρημένους καγιάκερς στο εκδρομικό τμήμα οι οποίοι μπορούν να βελτιώσουν το προσωπικό τους επίπεδο στο καγιάκ στο ιδανικό περιβάλλον εκπαίδευσης που παρέχει η Huningue.

Η Περιοχή της Huningue

Η Huningue είναι μια μικρή πόλη στα Νότια του ποταμού Ρήνου που ανήκει στην Γαλλία και βρίσκεται στο τριεθνές Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία αμέσως μετά την πόλη της Βασιλείας (Ελβετία).

Η κεντρική πλατεία της Huningue Ένα από τα πολλά όμορφα πάρκα της HuningueΟδικώς η Huningue από την Ανκόνα απέχει 787 χλμ (7 ώρες και 30 λεπτά) - λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδρομή θα βρείτε στην ακόλουθη ιστοσελίδα: www.viamichelin.com

Η μετάβαση με αεροπλάνο γίνεται προς το διεθνές αεροδρόμιο St. Louis (Επτά χλμ από την Huningue) όπου φθάνουν οι πτήσεις για την Βασιλεία (Ελβετία) αλλά και για την Γαλλία.

Κοντινές πόλεις για περιήγηση

Βασιλεία (Basel)

Πολύ κοντά στην Huningue, ακριβώς στην άλλη πλευρά των συνόρων βρίσκεται η Βασιλεία. Χτισμένη πάνω στον Ρήνο, με όμορφα παλιά σπίτια, πλακόστρωτα σοκάκια, γραφικές πλατείες, μαγαζιά, εστιατόρια και μπυραρίες αποτελεί μια εύκολη και πολύ ωραία εκδρομή.

Στρασβούργο (Strasbourg)
Κάπως πιο μακριά, 140 χιλιόμετρα από την Huningue βρίσκουμε το Στρασβούργο. Οι συστάσεις εδώ περιττεύουν.

Europa Park

Μια λιγότερο γραφική εκδρομή αλλά σίγουρα πολύ fun είναι η επίσκεψη στο Europa Park, το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της Ευρώπης, 90 χιλιόμετρα από την Huningue.Διαμονή
Η διαμονή θα γίνει στον ξενώνα της πίστας, ο οποίος θα είναι για αποκλειστική χρήση από την Αθηναϊκή Λέσχη Καγιάκ.
Πρόκειται για ένα όμορφο διώροφο σπίτι με μεγάλη αυλή ακριβώς δίπλα στην πίστα. Στο ισόγειο του σπιτιού βρίσκεται η κουζίνα, ένα μπάνιο με τουαλέτα, το πλυντήριο και η τραπεζαρία που συχνά μετατρέπεται σε αίθουσα προβολών και θεωρίας. Στον 1ο όροφο υπάρχει ένα μεγάλο δωμάτιο με κουκέτες και ένα μπάνιο με τουαλέτα. Ο 2ος όροφος είναι η σοφίτα και έχει μονά κρεβάτια σε έναν μεγάλο ενιαίο χώρο.
Στην αυλή του σπιτιού υπάρχουν: a) τρία ντους και τρείς επιπλέον τουαλέτες για αποσυμφόρηση του σπιτιού και για γρήγορα ντους μετά την προπόνηση, β) στεγασμένο BBQ, γ) απλώστρα για το βρεγμένο εξοπλισμό και δ) δύο μεγάλα τραπέζια πικ-νικ για φαγητό, καφέ και κουβεντούλα.
Το μεγάλο ατού της αυλής είναι το γκαζόν. Ποδόσφαιρο, βόλεϊ, διαγωνισμός ρίψης σχοινιών και άλλα περίεργα αθλήματα έχουν φιλοξενηθεί κατά καιρούς εκεί.


Ο Ξενώνας της πίστας Μια άποψη του κήπουΤο σπίτι είναι σε μια ιδιαίτερα "προνομιακή" τοποθεσία. Στα 300 περίπου μέτρα από το σπίτι υπάρχει ένα μεγάλο supermarket απ’ όπου πραγματοποιούμε τις προμήθειες μας για τα κοινά γεύματα και απ’ όπου μπορεί και ο καθένας να αγοράσει κάτι για τα προσωπικά του γούστα. Στα 200 μέτρα "upstream" βρίσκεται η υποδοχή της πίστας όπου μπορεί κανείς να διαλέξει δραστηριότητες rafting, φουσκωτά και hydrospeed και να αγοράσει αναμνηστικά μπλουζάκια, κάρτες, καπέλα, καγιακάκια κλπ. Ενώ περνώντας στην απέναντι πλευρά του καναλιού, στα 400 μέτρα βρισκόμαστε στη γραφική πλατεία της πόλης με το μανάβικο, το δημαρχείο, το ταχυδρομείο, και έναν φούρνο με φοβερά croissant και μπαγκέτες. Όσο για την πίστα, αυτή βρίσκεται στα 30 μόλις μέτρα από το σπίτι μας!


Η Πίστα

Η πρόσβαση στην πίστα είναι ιδιαίτερα εύκολη. Το τέλος της πίστας βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το σπίτι μας πράγμα που καθιστά εύκολη την μεταφορά του σκάφους μετά το τέλος μιας εντατικής προπόνησης. Το ίδιο εύκολη όμως είναι και η μεταφορά του σκάφους στην αρχή της πίστας αφού παράλληλα μ’ αυτήν υπάρχει ένα ήρεμο κανάλι απ’ όπου μπορούμε να φτάσουμε στην εκκίνησή της κωπηλατώντας, κάνοντας έτσι την προθέρμανση μας.

Πριν την αρχή της πίστας υπάρχει μια μεγάλη λίμνη, ότι πρέπει δηλαδή για μάθημα σε ήρεμα νερά ή προθέρμανση πριν την είσοδο στην πίστα. Στη άκρη της λίμνης υπάρχει ένα κανάλι με νερό που φεύγει και οδηγεί στην πίστα.


Η πίστα ξεκινάει δυνατά με μία γλώσσα που οδηγεί σε ένα πολύ ωραίο κύμα surf. Λίγα μέτρα πιο κάτω το νερό δημιουργεί ένα δυνατό αλλά φιλικό stopper ιδανικό για εξάσκηση και playboat. Πιο κάτω υπάρχουν eddies, boofs και κυματάκια που δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για πρακτική και εξάσκηση σε κουπιές και τεχνικές εισόδου και εξόδου από eddy, surf, παράλληλα περάσματα κ.α. Η κυρίως πίστα τελειώνει και ενώνεται με ένα κανάλι (περίπου 200μ.) ιδανικό για αποθεραπεία, που οδηγεί ξανά προς την εκκίνηση (μετά το κανάλι αποθεραπείας η λίμνη είναι περίπου στα 20μ. περπάτημα).


Η πίστα είναι ιδανική για τη βελτίωση της τεχνικής (αφού διαθέτει πολύ καλά eddies και πολλές τοποθετημένες πόρτες) αλλά και για playboat (δυνατά eddy lines και stoppers).

Γενικά είναι μια πίστα δυσκολίας WW II που συγκεντρώνει την προσοχή των Γερμανών και των Γάλλων καγιάκερς από την ευρύτερη περιοχή.

Η πίστα ουσιαστικά αποτελεί το πάρκο της πόλης και έτσι σε κάθε της όχθη περνά ένα μονοπάτι πράγμα που κάνει την πρόσβαση στο νερό εύκολη. Δίπλα στο νερό υπάρχουν παγκάκια ενώ πάνω από την πίστα περνάνε γεφυρούλες απ’ όπου μπορούμε να παρατηρούμε τις προπονήσεις άλλων καγιάκερς και να τραβάμε φωτογραφίες και video.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πίστα επισκεφτείτε το site: www.ville-huningue.fr

Επίσης μπορείτε να περιηγηθείτε εικονικά στην πίστα αλλά και την ευρύτερη περιοχή μέσω της ιστοσελίδας: www.google.com/maps Αναζητήστε τους χάρτες: Huningue, France = Γαλλία και σύρετε το "πορτοκαλί ανθρωπάκι" που εμφανίζεται στον χάρτη στην τοποθεσία που θέλετε και περιηγηθείτε...

Συνοπτική παρουσίαση της εξόρμησης

Η καλοκαιρινή εξόρμηση της Α.Λ.Κ για το 2011 θα γίνει λοιπόν στην τεχνητή πίστα καγιάκ Parc des eaux vives στην Huningue. Η εκδρομή απευθύνεται σε μέσου και προχωρημένου επιπέδου καγιάκερς που θέλουν να βελτιώσουν την τεχνική τους και στα παιδιά του συλλόγου της Α.Λ.Κ που προπονούνται στο καγιάκ slalom.

Στόχος της εκδρομής είναι η βελτίωση τεχνικής όλων των συμμετεχόντων

Προβλέπονται δύο (2) ημερήσιες προπονήσεις / εκπαιδεύσεις διάρκειας 90 λεπτών η κάθε προπόνηση. Κάθε πέντε (5) προπονήσεις θα υπάρχει ένα ρεπό για κάθε συμμετέχοντα.

Προβολές εκπαιδευτικών ταινιών και βιντεοσκόπηση των προπονήσεων θα υποστηρίξουν αυτή τη διαδικασία.

Συντονιστής της εκδρομής είναι το μέλος του Δ.Σ. της Αθηναϊκής Λέσχης Καγιάκ Γιώργος Μαργαρίτης (τηλ. επικοινωνίας 6974.43.04.36 απογευματινές ώρες). Η εκδρομή θα πλαισιώνεται από εκπαιδευτές/προπονητές Καγιάκ του συλλόγου και από ένα ακόμη μέλος του Δ.Σ. που θα λειτουργήσει υποστηρικτικά.

Ημερομηνίες διεξαγωγής προγράμματος

 • Παρασκευή 12/08/2011 (άφιξη) έως και την Κυριακή 21/08/2011 (αναχώρηση).
 • Οι προπονήσεις / εκπαιδεύσεις θα πραγματοποιηθούν από το πρωί στις 13/08/2011 έως και το απόγευμα του Σαββάτου 20/08/2011.

Διατροφή

Η εξόρμηση περιλαμβάνει πλήρη διατροφική κάλυψη των συμμετεχόντων από το βράδυ της Παρασκευής 12 Αυγούστου 2011 έως και το πρωινό της Κυριακής 21 Αυγούστου. Καθημερινά θα παρέχονται πλήρες πρωινό, ελαφρύ γεύμα, απογευματινό και δείπνο.

Για τυχόν ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες παρακαλώ αναφέρετε αναλυτικά στην αίτηση συμμετοχής στην Huningue στο αντίστοιχο πεδίο (link παρακάτω).

Άλλες παροχές της εξόρμησης

 • Μεταφορά σκαφών από την Ελλάδα στην Huningue και αντίστροφα με τρέιλερ της Α.Λ.Κ.
 • Μεταφορά συμμετεχόντων από και προς το αεροδρόμιο του St. Louis (για τους συμμετέχοντες που θα ταξιδέψουν αεροπορικώς)
 • Ασφάλιση ατυχημάτων για κάθε συμμετέχοντα
 • Δικαίωμα χρήσης πίστας
 • Πλήρης φωτογραφική κάλυψη
 • Εξοπλισμός για καγιάκ
 • Αναμνηστικά συμμετοχής.

Κόστος Συμμετοχής

 • Για μεμονωμένους συμμετέχοντες, μέλη του συλλόγου της Α.Λ.Κ. €1.150
 • Για ζευγάρια, μέλη του συλλόγου Α.Λ.Κ. €1.000
 • Για μη μέλη του συλλόγου Α.Λ.Κ. €1.300
 • Για μέλη του αγωνιστικού παιδικού αθλητικού τμήματος slalom €800 και για την συμμετοχή του δεύτερου παιδιού της ίδιας οικογένειας €400
 • Το ενδεικτικό κόστος συμμετοχής στην εκδρομή για όσους δεν συμμετάσχουν στη δραστηριότητα του Καγιάκ είναι κατ' άτομο €500.

Τέλος στο κόστος συμμετοχής δεν περιλαμβάνονται αναψυκτικά και ποτά που θα καταναλωθούν κατά τη διάρκεια της εκδρομής.

Προκαταβολή και αποπληρωμή του προγράμματος

Για να κάνετε κράτηση μιας θέσης θα πρέπει να συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής και να την αποστείλετε στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. έως τις 20 Απριλίου 2011.

Για να "κατεβάσετε" και να αποθηκεύσετε την δήλωση συμμετοχής πατήστε εδώ Αίτηση συμμετοχής.xls

Έως την ίδια ημερομηνία θα πρέπει να αποστείλετε και το αποδεικτικό κατάθεσης της προκαταβολής που ανέρχεται στο ποσό των €300 ανά άτομο στο φαξ: 210-6044722.

Για την περίπτωση μεμονωμένων συμμετεχόντων, το υπόλοιπο ποσό θα πρέπει να καταβληθεί σε δόσεις στις ακόλουθες ημερομηνίες:

 • €300 έως τις 20 Μαΐου 2011,
 • €300 έως τις 20 Ιουνίου 2011,
 • το υπόλοιπο ποσό θα πρέπει να καταβληθεί με την έναρξη του προγράμματος στην Huningue στις 12 Αυγούστου 2011.

Για το αγωνιστικό τμήμα slalom ανηλίκων, το υπόλοιπο ποσό θα πρέπει να καταβληθεί ως ακολούθως:

 • € 200 έως τις 20 Μαΐου 2011
 • € 200 έως τις 20 Ιουνίου 2011
 • Το υπόλοιπο ποσό θα πρέπει να καταβληθεί με την έναρξη του προγράμματος στην Huningue στις 12 Αυγούστου 2011.

Στην περίπτωση συμμετοχής και δεύτερου παιδιού από την ίδια οικογένεια το ποσό της συμμετοχής των δυο παιδιών επιμερίζεται ως εξής:

Προκαταβολή € 300 έως 20 Απριλίου 2011

 • € 300 έως τις 20 Μαΐου 2011
 • € 300 έως τις 20 Ιουνίου 2011

Το υπόλοιπο ποσό θα πρέπει να καταβληθεί με την έναρξη του προγράμματος στην Huningue στις 12 Αυγούστου 2011.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δήλωση συμμετοχής δείτε τις παραγράφους 1&2 των Όρων Συμμετοχής.

Εξοπλισμός που θα πρέπει να έχετε μαζί σας

Για Καγιάκ: Αντιανεμικό τζάκετ, Ισοθερμικά, Fleece, Μαγιό, Αδιάβροχο παντελόνι ή στολή Νεοπρέν, Σωσίβιο, Ποδιά, Κράνος, Κάλτσες Νεοπρέν & Παπούτσια με σκληρό πάτο (όχι πέδιλα ή σανδάλια)

Αν δεν διαθέτετε ατομικό εξοπλισμό ή κάποιο τμήμα αυτού παρακαλώ αναγράψτε στην αίτηση συμμετοχής τι ακριβώς θα θέλατε να σας παρασχεθεί από την Αθηναϊκή Λέσχη Καγιάκ.

Για την διαμονή στον ξενώνα: Σεντόνια, μαξιλάρι, υπνόσακος καλοκαιρινός, πετσέτες, κρεμάστρες

Προσωπικά: Ρουχισμός, είδη καθαριότητας κλπ

Γενικά: Αντιηλιακό (προσώπου - σώματος), γυαλιά, καπέλο

Όροι Συμμετοχής
 1. Όλες οι κρατήσεις γίνονται προς τον Αθλητικό σύλλογο Αθηναϊκή Λέσχη Καγιάκ (Α.Λ.Κ) με έδρα την οδό Π. Νιρβάνα 16 – τκ. 15151, Ν. Ψυχικό, Αττικής. Αθλητικός σύλλογος αναγνωρισμένος από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού - Αριθμός αναγνώρισης Γ/21088/7-8-97.
 2. Για να κάνετε κράτηση μιας θέσης, συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής και αποστείλετέ την στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. μαζί με το αποδεικτικό κατάθεσης της προκαταβολής των €300 ανά άτομο έως τις 20 Απριλίου 2011. Μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Μαΐου θα λάβετε από τον συντονιστή της εκδρομής - επιβεβαίωση της συμμετοχής σας εκτός και αν όλες οι θέσεις έχουν ήδη καλυφθεί όπου θα σας επιστραφεί το ποσό της προκαταβολής.
 3. Το εναπομείναν ποσό της συμμετοχής σας θα πρέπει να εξοφληθεί σε δόσεις (ανάλογα με την κατηγορία συμμετοχής που αναγράφετε παραπάνω) στις ακόλουθες ημερομηνίες: 20 Μαΐου 2011, 20 Ιουνίου 2011 και το υπόλοιπο ποσό θα πρέπει να καταβληθεί με την έναρξη του προγράμματος στην Huningue στις 12 Αυγούστου 2011. Εάν τα ποσά των δόσεων δεν καταβληθούν στις αντίστοιχες ημερομηνίες η Αθηναϊκή Λέσχη Καγιάκ διατηρεί το δικαίωμα ακύρωσης της συμμετοχής σας και παρακράτησης του καταβληθέντος έως εκείνη τη στιγμή ποσού. Σε περίπτωση που προβείτε σε εκπρόθεσμη κράτηση θέσης θα πρέπει ως προκαταβολή να καταβάλετε το συνολικό ποσό που αντιστοιχεί στην συγκεκριμένη ημερομηνία.
 4. Η καταβολή της προκαταβολής και η εξόφληση των δόσεων (πλην της τελευταίας) θα πρέπει να γίνει μέσω κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό που διατηρεί η Α.Λ.Κ. στην Alpha Bank.
 5. Επιταγές ή άλλου είδους τραπεζογραμμάτια δεν γίνονται δεκτά λόγο του υψηλού κόστους που αυτά συνεπάγονται.
 6. ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ: ALPHA BANK
  Αριθμός Λογαριασμού: 389.00.2002.000025
  IBAN: GR12 0140 3890 38900 2002 000025
  BIC: CRBAGRAA
 7. Σε περίπτωση Ακύρωσης Συμμετοχής από την πλευρά του συμμετέχοντα αυτό θα πρέπει να γνωστοποιηθεί στον συντονιστή της εκδρομής / εκπρόσωπο της Α.Λ.Κ. γραπτώς. Για την Ακύρωση Συμμετοχής ισχύει η ακόλουθη κλίμακα χρεώσεων (Ακυρωτικά):
  Για Ακύρωση Συμμετοχής έως και 60 ημέρες πριν από την έναρξη του προγράμματος – θα παρακρατείται το ποσό της προκαταβολής (€ 300).
  Για Ακύρωση Συμμετοχής μεταξύ 30 και 59 ημέρες πριν από την έναρξη του προγράμματος – θα παρακρατείται το 30% της συνολικής χρέωσης του προγράμματος.
  Για Ακύρωση Συμμετοχής μεταξύ 10 και 29 ημέρες πριν από την έναρξη του προγράμματος – θα παρακρατείται το 60% της συνολικής χρέωσης του προγράμματος. Για Ακύρωση Συμμετοχής που θα γίνει το τελευταίο 10ήμερο πριν την έναρξη του προγράμματος θα παρακρατηθεί το 75% της συνολικής χρέωσης του προγράμματος. Αντίστοιχοι όροι ισχύουν στην τουριστική βιομηχανία και καλύπτουν τα κόστη των προκαταβολών που η Α.Λ.Κ. κατέβαλε.
 8. Ο Συντονιστής της εκδρομής θα κάνει το καλύτερο δυνατό για να διασφαλίσει τη λύση τυχόν προβλημάτων προς όφελος ολόκληρης της ομάδας. Υπογράφοντας την Δήλωση Συμμετοχής υποδηλώνεται η αποδοχή της δικαιοδοσίας του Συντονιστή της εκδρομής να λαμβάνει αποφάσεις που θα επηρεάζουν την ομάδα ή τα άτομα. Για παράδειγμα ο Συντονιστής της εκδρομής μπορεί να ζητήσει από συμμετέχοντα να αποχωρήσει από την εκδρομή εάν θεωρεί ότι η υγεία κάποιου μέλους της ομάδας βρίσκεται σε κίνδυνο, εάν κάποιο αδίκημα έχει διαπραχθεί ή εάν κάποια συμπεριφορά μπορεί να γίνει ή έχει γίνει επιζήμια για την ασφάλεια και την ευημερία της ομάδας.
 9. Αν κάποιος από τους συμμετέχοντες εγκαταλείψει το πρόγραμμα σε οποιοδήποτε στάδιο μετά την έναρξη του, για οποιοδήποτε λόγο, δε δικαιούται επιστροφή χρημάτων εκτός και αν κάτι τέτοιο έχει ήδη συμφωνηθεί με τον συντονιστή της εκδρομής / εκπρόσωπο της Α.Λ.Κ.
 10. Η Α.Λ.Κ διατηρεί το δικαίωμα να αναβάλλει ή και να ακυρώσει την εκδρομή εάν δεν συγκεντρωθεί επαρκής αριθμός συμμετοχών που να καθιστά την εξόρμηση οικονομικά βιώσιμη.
 11. Σε περίπτωση που η εκδρομή ακυρωθεί με υπαιτιότητα της Α.Λ.Κ. ο οποιοσδήποτε έχει κάνει κράτηση δικαιούται να λάβει πίσω τα χρήματα που κατέβαλε μέχρι εκείνη την στιγμή.
 12. Η Α.Λ.Κ δεν θα είναι υπεύθυνη για αρρώστια, τραυματισμό ή θάνατο που τυχόν προκληθεί στα πλαίσια της εκδρομής ούτε και έχει οποιαδήποτε υποχρέωση για τυχόν απώλεια προσωπικής περιουσίας μη ασφαλισμένης.
 13. Η Α.Λ.Κ είναι δυνατό να σας διαθέσει σκάφος kayak ή τμήμα εξοπλισμού κατόπιν συνεννόησης. Σε περίπτωση που σκάφος ή εξοπλισμός υποστεί ζημιά είτε από αμέλειά είτε σκοπίμως θα πρέπει να καλύψετε το κόστος επισκευής της ζημιάς ή σε διαφορετική περίπτωση της πλήρους αντικατάστασης του σκάφους ή του εξοπλισμού.
 14. Η Α.Λ.Κ δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τις συνέπειες τυχόν απεργιών, πολέμων, εξεγέρσεων, επιδημιών, κυβερνητικών παρεμβάσεων, καιρικών συνθηκών ή άλλες δυσάρεστες καταστάσεις οποιεσδήποτε και αν είναι αυτές.
 15. Δεδομένου ότι η εκδρομή θα λάβει χώρα στο εξωτερικό η Α.Λ.Κ συμβουλεύει όλους τους συμμετέχοντες να εκδώσουν από τον ασφαλιστικό τους φορέα τη Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης ή να προβούν σε άλλου είδους ταξιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη.
 16. Σε περίπτωση πολιτικών ταραχών στον προορισμό της εκδρομής, ο Συντονιστής της εκδρομής / εκπρόσωπος της Α.Λ.Κ θα σας ενημερώσει το συντομότερο δυνατό από την στιγμή που το πληροφορηθεί.
 17. Η συμμετοχή οποιουδήποτε στην εξόρμηση σημαίνει ταυτόχρονα και ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων και προϋποθέσεων συμμετοχής του σε αυτήν. Επιπλέον σημαίνει ότι:
 18. Γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα του εγχειρήματος στο οποίο συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του/της στην εξόρμηση αυτή αποδεχόμενος/η τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλεια του/της.
 19. Έχει τις απαιτούμενες ικανότητες, γνώσεις, την εμπειρία και τον απαραίτητο εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή του/της στη δραστηριότητα αυτή και έχει λάβει υπόψη του/της τις προβλέψεις σχετικά με τις καιρικές συνθήκες για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη δραστηριότητα.
 20. Παραιτείται από κάθε απαίτηση του/της τόσο κατά του διοργανωτή συλλόγου όσο και κατά του συντονιστή της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει ή και των εκπαιδευτών/συνοδών της.
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση