Home Τμήματα Εκδρομικό ΣΛΟΒΕΝΙΑ 2010 Ανακοίνωση Εκδρομής
ΣΛΟΒΕΝΙΑ 2010 Ανακοίνωση Εκδρομής PDF Εκτύπωση E-mail
Εκδρομικό

Επειδή το καλοκαίρι είναι πάντα στο μυαλό μας, πολλοί ήδη προγραμματίζουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές! ΄Έτσι και η Αθηναϊκή Λέσχη Καγιάκ έχει ήδη σχεδιάσει την καλοκαιρινή εξόρμηση στην Σλοβενία.

 • Θέλετε να βελτιώσετε τις ικανότητες σας στο καγιάκ έτσι ώστε να αισθανθείτε πιο άνετα στο ποτάμι;
 • Θέλετε να νοιώσετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στον ΙΙΙ βαθμό δυσκολίας και να δοκιμάσετε τις ικανότητες σας σε περάσματα IV βαθμού δυσκολίας;
 • Θέλετε να περάσετε μια εβδομάδα διακοπών συνδυάζοντας τη δραστηριότητα του καγιάκ με στιγμές χαλάρωσης και καλή παρέα;

Αν τελικά ψάχνετε για κάτι που θα αναζωογονήσει την ψυχή, το πνεύμα και το σώμα σας τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την Αθηναϊκή Λέσχη Καγιάκ στην 1ή της εξόρμηση στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην πιο πράσινη χώρα της Ευρώπης, τη μαγευτική Σλοβενία.

 

 

 

Κρυμμένη ανάμεσα στις Ιουλιανές Άλπεις, φυσικό σύνορο μεταξύ της Αυστρίας, της Ιταλίας και της Σλοβενίας η κοιλάδα του ποταμού Soča αποτελεί τον ιδανικότερο προορισμό για όποιον θα ήθελε να συνδυάσει τις διακοπές στη φύση, το καλό φαγητό και τη δραστηριότητα του καγιάκ σε ένα πεδίο μέτριας δυσκολίας.

Τα σμαραγδένια, κρυστάλλινα νερά του ποταμού, τα τεχνικά περάσματα και η μοναδική κουλτούρα των κατοίκων της περιοχής καθιστούν την κοιλάδα του Soča έναν παγκοσμίου φήμης προορισμό για καγιάκερς, ράφτερς, ποδηλάτες, μοτοσικλετιστές, ορειβάτες, σπηλαιολόγους, αλεξιπτωτιστές αλλά και όλους όσους θα ήθελαν να απολαύσουν την ιδιόμορφη Αλπική φύση.

Μια περιοχή που συγκεντρώνει όλα όσα ο καθένας μας κρυφά ποθεί: Άγρια φύση, πανύψηλα βουνά, σμαραγδένια ποτάμια καθώς και τον ήπιο και μοναδικό συνδυασμό του Αλπικού και Μεσογειακού κλίματος.

 

Καλώς ήρθατε λοιπόν στην κοιλάδα της έμπνευσης!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Σλοβενία και το ποτάμι παρακαλώ πατήστε Παρουσίαση χώρας και ποταμού

Αν θέλετε να μεταβείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της επαρχίας του Bovec, στην οποία θα διεξαχθεί η εκδρομή, για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ευρύτερη περιοχή και το ποτάμι παρακαλώ πατήστε http://www.bovec.si/eng/

 

Συνοπτική παρουσίαση της εξόρμησης

Εβδομαδιαία καλοκαιρινή εξόρμηση στην Σλοβενία για καταβάσεις με Καγιάκ του ποταμού Soča και των παραποτάμων του (ΙΙ-IV WW). Στόχος της εκδρομής είναι να αισθανθούν όλοι οι συμμετέχοντες μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο ποτάμι.

Ημερήσιοι εκπαιδευτικοί στόχοι θα αποτελέσουν τη βάση για να εξασκηθούν οι συμμετέχοντες σε νέες-προχωρημένες τεχνικές Καγιάκ αλλά και για να βελτιώσουν τυχόν αδύνατα σημεία τους. Προβολές εκπαιδευτικών DVD’s και βιντεοσκόπηση της εκτέλεσης των περασμάτων θα υποστηρίξουν αυτή τη διαδικασία.

Συντονιστής της εκδρομής είναι το μέλος του Δ.Σ. της Αθηναϊκής Λέσχης Καγιάκ ο κος Γιώργος Μαργαρίτης (τηλ. επικοινωνίας 6974.43.04.36 & 210-9564772). Η εκδρομή θα πλαισιώνεται από δύο εκπαιδευτές του Κάνοε/Καγιάκ της Α.Λ.Κ. και από ένα ακόμη μέλος του συλλόγου που θα λειτουργήσει υποστηρικτικά.

 

Ημερομηνίες διεξαγωγής προγράμματος

Κυριακή 01/08/2010 (από το μεσημέρι στις 16:00μμ) έως και το Σάββατο 07/08/2010.

Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να διανυκτερεύσουν στους ξενώνες της Α.Λ.Κ. από το Σάββατο 31/07/2010 χωρίς πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση.

Η αναχώρηση των συμμετεχόντων από την Σλοβενία έχει οριστεί για το πρωί της Κυριακής 08/08/2010.

 


 

Πρόγραμμα

Ημέρα 1η, 01/08/2010 – Άφιξη & τακτοποίηση των συμμετεχόντων στους ξενώνες/δωμάτια, έλεγχος ατομικού & ομαδικού εξοπλισμού, ρύθμιση σκαφών, δοκιμή της τοπικής κουζίνας σε Ταβέρνα.

Ημέρα 2η, 02/08/2010 – Το πρωί κατάβαση σε εύκολο τμήμα του ποταμού Soča, ΙΙ WW (Από Γέφυρα Napoleon V Most έως Γέφυρα Volarje) και εξάσκηση σε βασικές τεχνικές του Καγιάκ. Το απόγευμα κατάβαση σε μέτριας δυσκολίας πεδίο στον ποταμό Soča, II-ΙΙΙ WW (Από Zmuklica έως Sezsoca-Prijon house) και εξάσκηση στις ίδιες τεχνικές.

Ημέρα 3η, 03/08/2010 – Το πρωί κατάβαση σε μέτριας δυσκολίας τμήμα του ποταμού Soča, ΙΙΙ WW (Από Boca έως Srpenica 2) και εισαγωγή σε πιο προχωρημένες τεχνικές Καγιάκ. Στη συνέχεια κατάβαση ενός τεχνικού τμήματος του ποταμού, δυσκολίας ΙΙΙ-IV WW και πρακτική εφαρμογή των τεχνικών αυτών (Από Srpenica 2 έως Trnovo 1-είσοδος πίστας slalom).

Ημέρα 4η, 04/08/2010 – Το πρωί εξάσκηση στην Ασφάλεια & Διάσωση και εν συνεχεία κατάβαση σε μέτριας δυσκολίας τμήμα του ποταμού Soča, ΙΙΙ-IV WW (Από Otona έως Γέφυρα Nαpoleon V Most). Το απόγευμα πεζοπορία στα μυστικά μονοπάτια του 1ου Παγκοσμίου πολέμου, στάση στους καταρράκτες slop kazjak και στα κρυφά ορεινά πολυβολεία. Λίγο πριν το τέλος της ημέρας επίσκεψη στο μουσείο πολέμου στο Kobarid. Το βράδυ της ίδιας ημέρας σπέσιαλ BBQ στο σπίτι.

Ημέρα 5η, 05/08/2010 – Ημέρα περιπέτειας με πρωινή κατάβαση του περίφημου 3ου φαραγγιού του Soča, III-IV WW (Από Velika Korika έως Cezsoca). Εν συνεχεία γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα των Άλπεων στα σύνορα Σλοβενίας-Αυστρίας και λίγο πριν τη δύση του ηλίου απογευματινή πεζοπορία στον πυρήνα του εθνικού δρυμού Triglav, στο ομώνυμο βουνό, μέχρι τις πηγές του Soča. Η πεζοπορική διαδρομή περιλαμβάνει και ένα τεχνικό αλλά μικρής δυσκολίας αναρριχητικό τμήμα τύπου Via Ferrata (διαδρομή με σταθερά συρματόσχοινα και μεταλλικές σκάλες) το οποίο με προσοχή μπορούν να διασχίσουν ακόμη και παιδιά.

Ημέρα 6η, 06/08/2010 – Ημέρα πρόκλησης. Το πρωί κατάβαση του αλπικού ποταμού Koritniκa III-IV WW, φημισμένου παραπόταμου του Soča (Από Kluze έως Cezsoca). Για το απόγευμα η απαιτητική πίστα slalom κοντά στο χωριό Trnovo, III-IV WW, (Από Trnovo 1 έως Trnovo 2) μετά από έναν γύρο προθέρμανσης αναμένεται να φιλοξενήσει του επίδοξους Καγιάκερς που θα ήθελαν να δοκιμάσουν τις προσφάτως ακονισμένες κωπηλατικές τους δεξιότητες.

Ημέρα 7η, 07/08/2010 – Παιχνιδιάρικη ημέρα. Το πρωί κατάβαση του τμήματος από Otona έως Γέφυρα Nopoleon V Most του Soča, ΙΙΙ-IV WW. Οι σκάλες, τα stoppers, οι τρύπες και τα κύματα του τμήματος αυτού αποτελούν το ιδανικότερο πεδίο για Playboat και θα ξεσηκώσουν ακόμη και τους λιγότερο τολμηρούς. Το απόγευμα χαλάρωση λίγο πριν το αποχαιρετιστήριο δείπνο που θα πραγματοποιηθεί όπως αρμόζει στην περίσταση σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής.

Ημέρα 8η, 08/08/2010 - Ημέρα αποχαιρετισμού. Μετά την τελική αξιολόγηση, και αφού πακετάρετε υλικά και αναμνήσεις θα σας πάμε μέχρι το αεροδρόμιο και που ξέρετε το επόμενο καλοκαίρι δεν είναι και πολύ μακριά…

Αν θέλετε να δείτε τις υδάτινες διαδρομές που θα κωπηλατήσουμε πατήστε εδώ Χάρτης Ποταμού Soca και παραποτάμων. Ο χάρτης του ποταμού Soča και των παραποτάμων του θα σας αποκαλυφθεί.

Αν θέλετε να πλοηγηθείτε εικονικά στην Κοιλάδα του ποταμού Soča, να δείτε τις πόλεις και τα χωριά που θα επισκεφθούμε αλλά και να λάβετε μια εικόνα των διαδρομών του ποταμού με τα περάσματα, τα φαράγγια και τα σμαραγδένια νερά κάντε κλικ εδώ Εικονική Πλοήγηση Slovenia (απαιτείται η εφαρμογή Google Earth). Εναλλακτικά επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: Google Maps Αθηναϊκή Λέσχη - Slovenia

Αν θέλετε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τις διαδρομές του ποταμού, τη φύση, τα αξιοθέατα και τα χωριά παρακαλώ επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.flickr.com/photos/athenskayakclub/.

Το ανωτέρω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό, αλλαγές μπορεί να προκύψουν ανάλογα με το επίπεδο των συμμετεχόντων και την στάθμη των υδάτων.

 

 

Διαμονή

Η διαμονή των συμμετεχόντων θα γίνει σε δίκλινα, τρίκλινα και τετράκλινα δωμάτια σε δύο (2) πλήρως εξοπλισμένους ξενώνες αποκλειστικής χρήσης από την Α.Λ.Κ. συνολικής χωρητικότητας 20 ατόμων.

Οι ξενώνες βρίσκονται στο χωριό Zaga, πέντε (5) χιλιόμετρα από την κωμόπολη του Bovec, πολύ κοντά στο ποτάμι και στην τοπική αγορά (παντοπωλείο, bar-restaurant, κτλ).

Πετσέτες μπάνιου και κλινοσκεπάσματα παρέχονται από τους ξενώνες. Επίσης οι ξενώνες διαθέτουν άνετους εσωτερικούς χώρους, θέσεις στάθμευσης, πλυντήρια ρούχων και πλήρως εξοπλισμένες κουζίνες.

Η κατανομή των συμμετεχόντων στους ξενώνες και στα δωμάτια αντίστοιχα θα γίνει με σειρά προτεραιότητας και με βάση την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους δύο (2) ξενώνες πατήστε εδώ www.extremeslovenia.com και εδώ www.zaga99.net/

 

Διατροφή (1)

Η εξόρμηση περιλαμβάνει πλήρη διατροφική κάλυψη των συμμετεχόντων από το μεσημέρι της Κυριακής 01 Αυγούστου 2010 έως και το πρωί της Κυριακής 08 Αυγούστου. Καθημερινά θα παρέχονται πέντε (5) γεύματα. Πλήρες πρωινό, πρόγευμα, ελαφρύ γεύμα, απογευματινό και δείπνο.

Τέσσερα (4) γεύματα ή δείπνα θα πραγματοποιηθούν σε τοπικές παραδοσιακές ταβέρνες.

Άλλες παροχές της εξόρμησης

 • Δύο επισκέψεις σε περιοχές πολιτισμικού, ιστορικού και φυσιολατρικού ενδιαφέροντος
 • Μεταφορά σκαφών από την Ελλάδα στην Σλοβενία και αντίστροφα με τρέιλερ της Α.Λ.Κ.
 • Μεταφορά σκαφών και συμμετεχόντων σε όλα τα τοπικά δρομολόγια για τη διεξαγωγή των δραστηριοτήτων με 8-θέσια Van και το τρέιλερ
 • Ασφάλιση Ατυχημάτων για κάθε συμμετέχοντα
 • Εβδομαδιαία ατομικά εισιτήρια "Άδειας εισόδου στο ποτάμι"
 • Πλήρη φωτογραφική κάλυψη
 • Αναμνηστικά συμμετοχής.

(1)Το νερό του δικτύου ύδρευσης της περιοχής είναι πόσιμο.

 

Κόστος Συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής στην εκδρομή έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Για μεμονωμένους συμμετέχοντες, μέλη τους συλλόγου Α.Λ.Κ. € 1.050.

Για ζευγάρια, μέλη του συλλόγου Α.Λ.Κ. € 980

Για μη μέλη του συλλόγου Α.Λ.Κ € 1.250

 

Ειδικές περιπτώσεις:

Το ενδεικτικό κόστος συμμετοχής στην εκδρομή για όσους δεν συμμετάσχουν στη δραστηριότητα του Καγιάκ είναι κατ' άτομο € 520. Το αντίστοιχο ενδεικτικό κόστος για παιδιά είναι € 480.

Το κόστος συμμετοχής στην εκδρομή για όσους δε διαμείνουν στους ξενώνες της Α.Λ.Κ είναι κατ' άτομο € 785. Σε αυτή την περίπτωση ο συμμετέχων ευθύνεται για την καθημερινή μεταφορά του από και προς τη βάση της Α.Λ.Κ στο χωριό Zaga.

Το κόστος συμμετοχής στην εκδρομή για όσους δε διαμείνουν και δε διατραφούν από την Α.Λ.Κ. είναι κατ' άτομο € 700.

Η εκδρομή δεν περιλαμβάνει τη μεταφορά των συμμετεχόντων από και προς την Ελλάδα ούτε τη μεταφορά τους από και προς τα αεροδρόμια. H μεταφορά των συμμετεχόντων από το αεροδρόμιο της Lubliana προς το χωριό Zaga και αντίστροφα μπορεί να γίνει και από την Α.Λ.Κ. με χρέωση €75 κατ' άτομο για ελάχιστη μεταφορά τριών (3) ατόμων ανά δρομολόγιο. Τέλος στο κόστος συμμετοχής δεν περιλαμβάνονται αναψυκτικά και ποτά που θα καταναλωθούν κατά τη διάρκεια της εκδρομής και κατά τα γεύματα ή δείπνα σε ταβέρνες.

 

Προκαταβολή και αποπληρωμή του προγράμματος

Η προκαταβολή αξίας €250 με συμπληρωμένη τη δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να καταβληθούν έως τις 22 Φεβρουαρίου 2010.

Για να λάβετε την Δήλωση συμμετοχής πατήστε εδώ Αίτηση συμμετοχής στην Σλοβενία

Το εναπομείναν ποσό θα πρέπει να καταβληθεί σε δόσεις στις ακόλουθες ημερομηνίες:

€250 έως τις 23 Απριλίου 2010,

€250 έως τις 25 Ιουνίου 2010 και

το υπόλοιπο ποσό θα πρέπει να καταβληθεί με την έναρξη του προγράμματος στην Σλοβενία την 01 Αυγούστου 2010.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δήλωση συμμετοχής δείτε τις παραγράφους 1&2 των Όρων Συμμετοχής.

 

Ατομικός εξοπλισμός Καγιάκ που πρέπει να έχετε μαζί σας

 • Χειμερινό αντιανεμικό τζάκετ, Ισοθερμικά, Fleece, Μαγιό
 • Αδιάβροχο παντελόνι ή στολή Νεοπρέν τύπου Long-John
 • Σωσίβιο με σφυρίχτρα και μαχαίρι, Ποδιά, Κράνος, Ατομικό Φαρμακείο
 • Κάλτσες Νεοπρέν & κατάλληλα Παπούτσια (όχι πέδιλα ή σανδάλια)
 • Σχοινί διάσωσης, 2 Κορδονέτα για pruzik, 1 Λανιέρα, 2 Carabiner, 1 Τροχαλία.

Ο καιρός στην περιοχή είναι γενικά άστατος και η θερμοκρασία παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις.

 

Ενδεικτικές τιμές Αεροπορικών εισιτηρίων για τη διαδρομή "Ελλάδα-Σλοβενία-Ελλάδα" με πτήσεις (Απευθείας ή με ενδιάμεσους σταθμούς) την Κυριακή 1/8/10 και την Κυριακή 8/8/10 αντίστοιχα:

 • Αθήνα - Λουμπλιάνα - Αθήνα & αντίστροφα με την Adria Airways, € 238.08
 • Αθήνα - Πράγα - Λουμπλιάνα & αντίστροφα με την Czech Airlines, € 259.54
 • Αθήνα - Βιέννη - Λουμπλιάνα & Λουμπλιάνα - Αθήνα με την Austrian Airlines, € 310.70
 • Αθήνα -Λουμπλιάνα & Λουμπλιάνα-Φρανκφούρτη-Αθήνα με τις Adria Airways & Lufthansa, € 325.45
 • Αθήνα -Λουμπλιάνα & Λουμπλιάνα-Μόναχο-Αθήνα με τις Adria Airways & Lufthansa, € 326.33
 • Αθήνα - Μόναχο - Λουμπλιάνα & αντίστροφα με τις Lufthansa & Adria Airways, € 327.33
 • Αθήνα - Μόναχο – Τεργέστη & αντίστροφα με την Lufthansa, € 315.20
 • Αθήνα - Ρώμη - Τεργέστη & αντίστροφα με την Alitalia, € 329.06

Για να δείτε περισσότερες πτήσεις αλλά και τις ακριβείς ώρες αναχώρησης των πτήσεων επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.airtickets.gr

 

Όροι Συμμετοχής

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση