Η αναγκαιότητα κάθε πολιτισμού να διασχίζει τα ποτάμια και τις λίμνες, για να καλύψει τις ανάγκες του, δημιούργησε την ύπαρξη ορισμένων σκαφών.


Hopkins Shooting Rapids | Hopkins,
Frances Anne (1838-1919)

Το Κανό, το χρησιμοποιούσαν οι Ινδιάνοι της Βόρειας Αμερικής για τη μετακίνησή τους και κατασκευάζονταν από κορμούς δέντρων. Ένα τέτοιο σκάφος , ξεκινά από τα τρία μέτρα και μπορεί να φτάσει έως και τα τριάντα .

Το Καγιάκ από την άλλη ,έχει προέλευση από την Γροιλανδία και το χρησιμοποιούσαν οι Εσκιμώοι, αρχικά ήταν κατασκευασμένο από δέρματα και η ετυμολογία της λέξης προέρχεται από τα δύο συνθετικά “Άνδρας” και “Βάρκα” .

Οι κύριες διαφορές μεταξύ των δύο αυτών σκαφών, είναι κυρίως στον τρόπο που κάθεται ο κωπηλάτης και στον τύπο των κουπιών . Το κανό είναι ανοιχτό στο πάνω μέρος, ενώ το Καγιάκ είναι κλειστό, καλύπτοντας τα πόδια του κωπηλάτη. Το κουπί σε ένα Κανό είναι μονό, ενώ στο Καγιάκ είναι διπλό, με αποτέλεσμα να διευκολύνεται η κίνηση από τα δεξιά και τα αριστερά.

Στην Ελλάδα τα πρωταθλήματα σλάλομ ,ξεκίνησαν το 1999, τρία χρόνια μετά την ίδρυση του Συλλόγου μας.

το νερό σε περιμένει ...

Στο Athens Kayak Club δεν είμαστε απλα μια ομάδα, είμαστε μια οικογένεια. Αν θέλεις να νιώσεις και εσύ μέλος αυτής της οικογένειας, το μόνο που χρειάζεται ειναι να έρθεις κοντά μας. Μαζί μας θα έχεις άφθονες ώρες καγιάκ, γέλιου και πολύ περιπέτεια.

+30 (210) 60 44 722

info@athenskayakclub.gr