… Ήταν το 1994 όταν μία παρέα φίλων που είχε κάνει δειλά τα πρώτα της βήματα στο καγιάκ κάνοντας μαθήματα στην Κόνιτσα και τον Εύηνο αισθάνθηκε την ανάγκη να αποκτήσει μία ταυτότητα, δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο την αστείρευτη αγάπη τους για τα ποτάμια και το καγιάκ .΄Ετσι στις προπονήσεις του Σαββατοκύριακου στον Εύηνο και σε καταβάσεις στα ελληνικά ποτάμια, μεταξύ σοβαρού και αστείου η παρέα άρχισε να αυτοσυστήνεται σαν ‘’ The Rivers΄΄ ξένο μεν όνομα, αλλά απέδιδε την πραγματικότητα.

Ο καιρός περνούσε και άρχισαν να προστίθενται και άλλα άτομα. Σε λίγο δεν ήταν τρείς αλλά ούτε και χίλιοι δεκατρείς, στην πραγματικότητα ήταν καμιά δεκαριά. Με πολύ πάθος και αγάπη για αυτό το καινούριο σπορ που έκανε ακόμη δειλά τα πρώτα του βήματα στην Ελλάδα. Σύντομα όμως η πιεστική ανάγκη για απόκτηση περισσότερων τεχνικών γνώσεων για το καγιάκ άγρια νερά, για ασφαλείς καταβάσεις στα ποτάμια αλλά και για την ανάπτυξη του νεοεισερχόμενου αθλήματος καγιάκ σλάλομ, μέσω του οποίου η παρέα θα βελτίωνε ακόμη περισσότερο την τεχνική της κατάρτιση , οδήγησε στην σκέψη ότι έπρεπε να δημιουργηθεί κάτι περισσότερο. Έτσι το 1996 το όνειρο των φίλων έγινε πραγματικότητα, ιδρύθηκε ο σύλλογος μας η «ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΓΙΑΚ». Με κύρια ενασχόληση το καγιάκ σαν σπορ , αλλά και σαν φυσιολατρική περιήγηση στα ποτάμια, στο καταστατικό συμπεριλήφθηκαν και πολλά άλλα αθλήματα (με ποικίλα ενδιαφέροντα βλέπετε η αρχική παρέα προερχόταν από διάφορους χώρους) από ξιφασκία μέχρι τζίπινγκ και από μπριτζ μέχρι ορειβασία. Στην πραγματικότητα όμως κανένα άλλο σπορ δεν ξεπέρασε την αγάπη του συλλόγου για το καγιάκ άγρια νερά. Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΓΙΑΚ από την ίδρυση της αναπτύσσει με συνέπεια, επιμονή και υπομονή το καγιάκ σλάλομ με συμμετοχή σε όλα τα ελληνικά πρωταθλήματα και κύπελλα, άλλοτε με νίκες που έδιναν χαρά και άλλοτε με ήττες που ατσάλωναν τους αθλητές ακόμη περισσότερο για να συνεχίσουν. Σημαντικά μάλιστα ήταν και τα αποτελέσματα των αθλητών μας σε διεθνείς διοργανώσεις. Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΓΙΑΚ ποτέ δεν έχασε την αρχική πρόθεση της παρέας, συνεχίζει να λειτουργεί με αγάπη για τα ποτάμια και να αναπτύσσει με τον ενθουσιασμό του ερασιτέχνη και την μεθοδικότητα του επαγγελματία το καγιάκ σλάλομ άγρια νερά.
Play Video

Το Δοιηκητικό Συμβούλιο

  • Ιωάννης Κόλλιας – Πρόεδρος
  • Ζάγκας – Τσακίρης Μάρκος – Γενικός Γραμματέας
  • Θεοδώρα Κοτσαυτη – Αντιπρόεδρος
  • Βουλγαράκης Αντώνης – Αναπληρωτής Γραμματέας
  • Θανασούλας Αλέξης – Ταμίας
  • Παπανικολάου Χρυσούλα – Γενικός Έφορος
  • Τρωιάννος Σπύρος – Έφορος Κανόε Καγιάκ

το νερό σε περιμένει ...

Στο Athens Kayak Club δεν είμαστε απλα μια ομάδα, είμαστε μια οικογένεια. Αν θέλεις να νιώσεις και εσύ μέλος αυτής της οικογένειας, το μόνο που χρειάζεται ειναι να έρθεις κοντά μας. Μαζί μας θα έχεις άφθονες ώρες καγιάκ, γέλιου και πολύ περιπέτεια.

+30 (210) 60 44 722

info@athenskayakclub.gr