Home Τμήματα Εκδρομικό Εύηνος – Φιδάκια
Εύηνος – Φιδάκια PDF Εκτύπωση E-mail
Εκδρομικό

Η Αθηναϊκή Λέσχη Καγιάκ συνεχίζει τις εκδρομές της οργανώνοντας εκδρομή-κατάβαση στον Εύηνο ποταμό, αλλά και στον αλπικού στυλ παραπόταμό του, τα Φιδάκια.

Η συγκεκριμένη εκδρομή θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 22-23 Ιανουαρίου 2011 και απευθύνεται σε όλα τα μέλη, τους αθλητές και τους φίλους της Αθηναϊκής Λέσχης Καγιάκ που θα ήθελαν να βρεθούν ξανά όλοι μαζί στο ποτάμι και να περάσουν ένα αξέχαστο διήμερο κοντά στη φύση.

Η τοποθεσία και το ποτάμι
Το Χάνι Μπανιά βρίσκεται δεκαέξι χιλιόμετρα από την Ναύπακτο, δίπλα στον Εύηνο ποταμό. Πρόκειται για έναν μικρό οικισμό, χτισμένο μέσα σε μία χαράδρα. Στην άκρη του βρίσκεται το μεγαλύτερο - μετά τον Εύηνο - αξιοθέατο: μία μεταλλική γέφυρα μήκους μικρότερου από 50 μ. και χωρητικότητας ενός αυτοκινήτου. Αξίζει να περπατήσετε πάνω της και να σταθείτε στο κέντρο της, λίγα μέτρα πάνω από το ποτάμι. Οι ντόπιοι λένε πως στη θέση της υπήρχε παλαιά γέφυρα, η οποία ανατινάχτηκε κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο προκειμένου να εμποδιστεί η προέλαση και τροφοδοσία των Γερμανών κατακτητών. Αυτή που θα δείτε σήμερα πήρε τη θέση της παλαιάς μετά τον πόλεμο. Το τοπίο γύρω από τη γέφυρα είναι μαγευτικό και σχεδόν 300 μέτρα μετά υπάρχει δρόμος ο οποίος οδηγεί στην «πίστα σλάλομ» του Ευήνου. Ακολουθώντας τον θα βρεθείτε δίπλα στο ποτάμι. Ο συνδυασμός νερού, πράσινου και βουνού αφοπλίζει όποιον βρεθεί εκεί και γαληνεύει το βλέμμα και την ψυχή.

Ο Εύηνος ποταμός, ονομαζόμενος και Φίδαρης, είναι ποταμός της Αιτωλίας και αποτελεί ένα από τα «θρυλικά» ποτάμια της Αιτωλοακαρνανίας. Πηγάζει από τα Βαρδούσια και εκβάλλει στον Πατραϊκό κόλπο. Έχει έντονη παραποτάμια βλάστηση, αρκετά ορμητική ροή με μαιάνδρους και ένα μαγευτικό φαράγγι. Αρκετά γεφύρια (πέτρινα και μεταλλικά) και συρμάτινες πεζογέφυρες στα πιο όμορφα σημεία της κοίτης του μας δείχνουν τους παλιούς δρόμους, τα περάσματα και τις μετακινήσεις των ανθρώπων αλλοτινών εποχών. Ο Εύηνος και η γύρο περιοχή του είναι ιδανικός για αθλητικές δραστηριότητες όπως rafting, kayak, mountain bike, rappel, αναρρίχηση, ιππασία, πεζοπορία, εναέριο πέρασμα (flying fox) και τοξοβολία.

Τα Φιδάκια, ένας από τους κυριότερους παραπόταμους του Ευήνου. Πρόκειται για ένα αλπικού τύπου ποτάμι, στενό και με μεγάλη κλίση που συγκεντρώνει τα νερά της ευρείας λεκάνης του Ανατολικού Παναιτωλικού και αποτελεί ένα ενδιαφέρον οικοσύστημα. Το άνω τμήμα του ποταμού κοντά στην περιοχή από όπου πηγάζει είναι ενταγμένο στο δίκτυο προστασίας NATURA 2000 του Παναιτωλικού. Τα Φιδάκια από το σημείο που πηγάζουν έως και την συμβολή τους με τον Εύηνο ποταμό διατρέχουν αρκετά, απόκρημνα φαράγγια. Η βλάστηση πλούσια και σε μεγάλη ποικιλία, από τα ελατοδάση ψηλότερα, την υποαλπική βλάστηση στις κορυφές και τα αρωματικά φυτά ως τα βαθύσκιωτα πλατάνια και τις ιτιές στα χαμηλότερα σημεία.

Το μεγάλο ενδιαφέρον για τον περιπατητή εστιάζεται στο άνω μέρος του ποταμού, στο φυσικό γεφύρι Θεοτικό Δρυμώνα και στην περιοχή όπου βρίσκεται το ιστορικό μοναστήρι του Καταφυγίου ενώ πεδίο δράσης για τους Καγιάκερς αποτελεί το τελευταίο τμήμα του ποταμού όπου συναντάμε το αισθητικό δρυοδάσος της Αετόπετρας και το δάσος Αριάς της Χρυσοβίτσας τα οποία χαρακτηρίζονται από την πλούσια βλάστηση και την πολύ ενδιαφέρουσα πανίδα.

Οι δραστηριότητες – Κόστος συμμετοχής

Kayak

Η υδάτινη διαδρομή που έχει επιλεγεί για την κατάβαση του Σαββάτου είναι το γραφικό ‘’Φαράγγι του Ευήνου’’ (Γέφυρα Πόρου – Πίστα Ευήνου) συνολικού μήκους 9 χιλιομέτρων και δυσκολίας ΙΙ-ΙΙΙ WW. Τα μεγάλα κύματα που συνήθως βγάζει ο Εύηνος ποταμός την συγκεκριμένη εποχή αποτελούν την ιδανική προθέρμανση για την επόμενη ημέρα.

Η Κυριακή έχει ορισθεί ως η ημέρα για την μίνι αποστολή - κατάβαση (μόνο για καγιάκ) στα Φιδάκια, μια διαδρομή πέντε (5) χιλιομέτρων που κινείται μέσα σε φαράγγι με πολλές στροφές, σκάλες και rock gardens δυσκολίας ΙΙ (+) – ΙΙΙ (+) WW.

Σε αυτή τη δραστηριότητα μπορούν να συμμετάσχουν μόνο όσοι έχουν προηγούμενη εμπειρία στο καγιάκ. Οι τιμές περιλαμβάνουν ασφάλιση ατυχήματος.

  • Για όσους συμμετέχουν στην σχολή Καγιάκ Προχωρημένων και είναι μέλη του συλλόγου το ημερήσιο κόστος συμμετοχής στην κατάβαση ανέρχεται στα €85 ανά άτομο
  • Για όσους συμμετέχουν στην σχολή Καγιάκ Προχωρημένων και δεν είναι μέλη του συλλόγου το ημερήσιο κόστος συμμετοχής στην κατάβαση ανέρχεται στα €100 ανά άτομο
  • Για τα μέλη του συλλόγου με προηγούμενη εμπειρία στο καγιάκ το ημερήσιο κόστος συμμετοχής στην κατάβαση ανέρχεται στα €15 ανά άτομο
  • Για τα μη μέλη του συλλόγου που έχουν όμως εμπειρία στο καγιάκ το ημερήσιο κόστος συμμετοχής στην κατάβαση ανέρχεται στα €40
  • Στις ανωτέρω τιμές δεν περιλαμβάνεται το κόστος των Logistics που ανέρχεται στα 15€ για τον Εύηνο ποταμό και 20€ για τον ποταμό Φιδάκια.

 Rafting
Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί κατάβαση του πανέμορφου φαραγγιού του Ευήνου με φουσκωτές βάρκες (rafting), σε συνεργασία με την εταιρία υπαίθριων εναλλακτικών δραστηριοτήτων «Rafting House».

Η συνολική διάρκεια της δραστηριότητας είναι τέσσερις (4) ώρες και αφετηρία της είναι η βάση της εταιρίας «Rafting House» στην είσοδο του χωριού Χάνι Μπανιά.

Στην συγκεκριμένη δραστηριότητα μπορούν να συμμετάσχουν ενήλικες και παιδία άνω των οχτώ ετών που γνωρίζουν κολύμβηση και δεν έχουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους μαγιό, πετσέτα καθώς και ένα μπλουζάκι fleece ή μάλλινο. Ο εξοπλισμός που θα παρασχεθεί στους συμμετέχοντες περιλαμβάνει φόρμες νεοπρέν, παπουτσάκια, αντιανεμικά, κράνη, κουπιά και σωσίβια.

Το κόστος της συγκεκριμένης δραστηριότητας (μιας κατάβασης) ανέρχεται στα €45 ανά άτομο.Τρίωρος κύκλος δραστηριοτήτων περιπέτειας
Τι θα λέγατε να κατεβείτε την ιστορική γέφυρα στο Χάνι Μπανιά με σχοινί; Δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε το rappel και σίγουρα θα το καταφέρετε! Μήπως θέλετε να δοκιμάσετε να αναρριχηθείτε σαν τον Spiderman ή να κάνετε εναέριο πέρασμα; Μπορείτε επίσης να «μεταμορφωθείτε» σε Ρομπέν των Δασών δοκιμάζοντας να πετύχετε το στόχο με ένα τόξο.

Ότι από τα παραπάνω κι αν διαλέξετε, είμαστε εδώ για να σας δείξουμε τον τρόπο.

Στην συγκεκριμένη δραστηριότητα που θα διεξαχθεί το Σάββατο το μεσημέρι σε συνεργασία με την εταιρία υπαίθριων εναλλακτικών δραστηριοτήτων «Rafting House» μπορούν να λάβουν μέρος όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 25€.Η διανυκτέρευση
Η διαμονή θα πραγματοποιηθεί στον οικισμό του Χάνι Μπανιά, σε 2κλινα, 3κλινα & 4κλινα δωμάτια στα ξενοδοχεία / ενοικιαζόμενα δωμάτια ‘’Το Χάνι”, "Evinos Village Resort" και "River View".

Το κόστος της διανυκτέρευσης ανάλογα με το ξενοδοχείο κυμαίνεται από 45€-75€ το δίκλινο και περιλαμβάνει πρωινό. Αντίστοιχα οι τιμές για το τρίκλινο δωμάτιο κυμαίνονται από 60€-100€ ενώ για 4κλινο δωμάτιο από 70€-100€ συμπεριλαμβανομένου του πρωινού.

Η Αθηναϊκή Λέσχη Καγιάκ για τη διευκόλυνση των συμμετεχόντων έχει κρατήσει δωμάτια σε όλα τα παραπάνω καταλύματα έως και τις 7/01/2011.

Η κράτηση, προκαταβολή και εξόφληση των δωματίων από τους συμμετέχοντες θα πρέπει να γίνει προς την Α.Λ.Κ. επικοινωνώντας με τον έφορο εκδρομών κ. Γ. Μαργαρίτη στο τηλέφωνο 697.44.30.436 (απογευματινές ώρες).

Προσοχή: Για την κράτηση δωματίου θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Η διατροφή
Το δείπνο του Σαββάτου, όπως και το γεύμα της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο ‘’Το Χάνι’’. Το κόστος ανά γεύμα ανέρχεται στα €15 ανά άτομο και δεν συμπεριλαμβάνει αναψυκτικά και ποτά.

Τα μενού της εκδρομής:

ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΓΙΑΚ
ΜΕΝΟΥ ΔΕΙΠΝΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ


Ορεκτικό (ανά τρία άτομα)
Σαλάτα ανάμικτη (πολίτικη και ντομάτα)

Τυρόπιτα

Λουκάνικο στα κάρβουνα

Πατζαροσαλάτα/Τζατζίκι

Κυρίως Πιάτο
Χοιρινή μπριζόλα στα κάρβουνα
ή
Κοτόπουλο κοκκινιστό με χυλοπίτες
ή
Αρνάκι ριγανάτο με πατάτες

Επιδόρπιο
Γλυκό κουταλιού με γιαούρτι
ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΓΙΑΚ
ΜΕΝΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


Ορεκτικό (ανά τρία άτομα)
Σαλάτα ανάμικτη (πολίτικη και μαρούλι)

Ζυμαρόπιτα

Σουφλέ πατάτας

Ρεβυθάδα στη γάστρα

Κυρίως Πιάτο
Κοτόπουλο με γιαούρτι
ή
Χοιρινό γάστρας με πατάτες
ή
Κεφτεδάκια στο φούρνο

Επιδόρπιο
Γλυκό ημέραςΟι συμμετέχοντες θα πρέπει οι ίδιοι να μεριμνήσουν για τυχόν σνακ & για τα νερά που θα καταναλώσουν κατά την διάρκεια των καταβάσεων ή άλλων δραστηριοτήτων.Ομαδικός εξοπλισμός (ισχύει μόνο για όσους συμμετάσχουν στη δραστηριότητα του Καγιάκ)
- Όσοι από τους συμμετέχοντες διαθέτουν ομαδικό εξοπλισμό όπως σπαστό κουπί, ομαδικό φαρμακείο, εφεδρική νάιλον ποδιά, αδιάβροχη φωτογραφική μηχανή, κιτ επισκευής σκαφών, z-drag, εφεδρικό Fleece σε αδιάβροχη θήκη, κινητό τηλέφωνο σε αδιάβροχη θήκη παρακαλούνται να το αναφέρουν στο αντίστοιχο πεδίο της φόρμας δήλωσης συμμετοχής.

Δηλώσεις συμμετοχής-Προκαταβολή
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκδρομή θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής μέχρι την 7 Ιανουαρίου.

Εν συνεχεία θα πρέπει να στείλουν στο Fax: 210-6044722 το αποδεικτικό κατάθεσης προκαταβολής της εκδρομής που ανέρχεται στο 50% του συνολικού κόστους (κόστος διαμονής, διατροφής, δραστηριοτήτων και logistics).

  • Η κατάθεση της προκαταβολής θα πρέπει να γίνει στην Alpha Bank στο λογαριασμό 389.00.2002.000025 με IBAN: GR12 0140 3890 38900 2002 000025 (Α.Σ. ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΓΙΑΚ).
  • Η εξόφληση του υπολοίπου ποσού θα γίνει το Σάββατο 22/01 το απόγευμα στην ταβέρνα "Το Χάνι".
  • Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής έως και δεκαπέντε ημέρες πριν την πραγματοποίηση της εκδρομής επιστρέφεται ολόκληρο το καταβληθέν ποσό. Αν η ακύρωση γίνει από δεκαπέντε ημέρες έως και επτά ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής επιστρέφεται το μισό (50%) καταβληθέν ποσό. Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή, η ακύρωση γίνει το τελευταίο επταήμερο πριν την έναρξη της εκδρομής το καταβληθέν ποσό δεν επιστρέφεται.

Επικοινωνία
Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση ή απορία καλέστε τον Γιώργο Μαργαρίτη στο τηλέφωνο 6974.430.436 (απογευματινές ώρες), ή στείλτε e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , με τα στοιχεία επικοινωνίας σας.Σας περιμένουμε για ένα αξέχαστο διήμερο !!!

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση